Blog

PHP Nedir?

PHP, dinamik, kendi kendine yönetilebilir web siteleri yapılmasını sağlar. İlk olarak 1995te aslen Danimarkalı ancak Kanada'da yaşayan bir yazılımcı Rasmus Lerdorf tarafından yaratılan PHP'nin geliştirilmesi bugün PHP topluluğu tarafından sürdürülmektedir.

Bir programlama dili görevlerin özel bir yürütme ortamında çalıştırılmasını otomatikleştiren bir dildir. Buna statik bir sayfaya (HTML ve CSS ile yapılmış) önceden tanımladığınız belirli eylemleri yapmasını söylemek de dahildir.

PHP her amaca uygun bir programlama dili olarak görülse de en yaygın olarak web geliştirme için kullanılmaktadır. Bu en harika özelliklerinden biri olan HTML dosyalarına yerleştirilebilmesi sayesindedir.

Github sayesinde bir çok geliştirici ile birlikte yeni ve büyük projeler geliştirebilir. Geliştirmek istediğiniz projeye örnek projeler bulup yeni fikirler edinilebilinir.

Composer, PHP için bağımlılık yönetim aracıdır. Projeleriniz de ihtiyaç duyduğunuz kütüphaneleri ve sınıfları sizin için kurmanızı sağlar. Composer'da veriler JSON olarak saklanır ve paketleri oluşturulması JSON olarak sağlanır. Composer sayesin tüm paketler ve sınıflar kolayca otomatik yüklenir. 

#php #server #web yazılımı